Muğla ve Mersin’de orman yangını

  • 16:14 2 Temmuz 2024
  • Ekoloji
 
MUĞLA/MERSİN - Menteşe ve Gülnar ilçelerinde çıkan orman yangınları yayılmaya devam ederken, havadan ve karadan müdahale çalışmaları da sürüyor.
 
Muğla’nın Menteşe ve Mersin’inde Gülnar ilçelerinde çıkan orman yangınları yayılmaya devam ediyor. Öğlen saatlerinde çıkan yangınlara havadan ve karadan müdahale ediliyor. 
 
Muğla
 
Menteşe'nin Yerkesik Mahallesi'ndeki kızılçam ağaçlarıyla çevrili ormanda, saat 14.30 sıralarında yangın çıktı. Bölgeden yükselen dumanları görenler, durumu orman ekiplerine bildirdi. Muğla Orman Bölge Müdürlüğü tarafından yangına havadan ve karadan müdahale ediliyor.
 
Öte yandan, yangın çıkan alanın yakındaki tarım arazisinde de yaklaşık 2 saat önce başka bir yangının çıktığı ve kısa sürede orman ekipleri tarafından söndürüldüğü belirtildi. 
 
Mersin
 
Gülnar ilçesi Köseçobanlı Mahallesi Karınbelen mevkisindeki ormanda, saat 13.00 sıralarında henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. İhbar üzerine bölgeye Orman Bölge Müdürlüğü ve Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri ile helikopter, 5 arazöz ve su ikmal araçları sevk edildi. Ekiplerin, yangını kontrol altına almak için havadan ve karadan müdahalesi sürüyor.