‘Abdullah Öcalan’ı serbest bırakın’

  • 15:39 2 Temmuz 2024
  • Güncel
 
ANKARA - Meclis'te konuşan Barış Annesi Meryem Soylu, İmralı kapılarının açılmasını ve Abdullah Öcalan'ın fiziki özgürlüğünün sağlanmasını istedi. 
 
Barış Anneleri Meclisi üyeleri, PKK Lideri Abdullah Öcalan'a yönelik tecridin son bulması, Kürt sorununun demokratik yöntemlerle çözülmesi için boykot eylemlerini sürdüren tutsakların seslerini duyurmak için gittikleri Ankara'da Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi’nin (DEM Parti) haftalık Meclis grup toplantısına katıldı. 
 
Burada anneler adına söz alan Barış Annesi Meryem Soylu, Ankara’ya geliş amaçlarına işaret etti. Birçok annenin çocuğunun kemiğini dahi bulamadığını ancak buna rağmen barışta ısrar ettiklerini dile getiren Meryem, tutsakların durumuna değinerek, İdare ve Gözlem Kurulları’nın tutsakların tahliyelerini engellediğini ifade etti. 
 
 
‘Siz hiç adalet gördünüz mü?’
 
Meryem, “Anneler, siz bu duruma ne diyorsunuz? Arkadaşlar, siz bu duruma ne diyorsunuz? Dünyada kabul edilmeyecek şeyler yapıyorlar? Bu kadar yıl geçti. Size soruyorum; siz hiç adalet gördünüz mü? Dertten, acıdan, işkenceden başka ne gördünüz? Bu ülkeye adalet gelmesi için İmralı’nın kapısı açılmalı” sözleriyle tepki gösterdi. 
 
‘Muhatap sayın Abdullah Öcalan’dır’
 
Barışın anahtarının İmralı’da olduğunu ve bunun devlet tarafından da bilindiğini kaydeden Meryem, “Kürt halkının muhatap gösterdiği kişi Sayın Abdullah Öcalan’dır. Abdullah Öcalan’ı serbest bırakın. Kırk yıldır anneler rahat görmedi, çocukları ile bir sofrada oturamadı. Bu vahşetten, acıdan kurtulamadı. Dünyada bulunan hukuk sisteminde böyle bir şey yok. Kürtler ile masaya otursunlar. Bu şekilde herkes birbiri ile kardeşçe yaşar” sözlerine yer verdi. 
 
‘Artık yeter’
 
“Artık yeter, barış istiyoruz” diyen Meryem son olarak şöyle konuştu: “Asker, polis, gerilla ve sivil fark etmiyor; anneler olarak ölüm istemiyoruz. Hiçbir anne çocuğunun ölmesini istemiz. Kürt anneleri adalet istiyor, barış istiyor. Öyle bir devlet ile karşı karşıyayız ki Kürtlere her türlü zulmü reva görüyorlar. Bijî Serok Apo.”