‘Kayyımlar gidecek biz kalacağız’ sloganı ile yola çıktılar

  • 13:45 30 Haziran 2024
  • Güncel
 
 
İSTANBUL- İrade gaspına karşı Colemêrg'e kadar gerçekleştirilecek "İradeye Saygı Yürüyüşü" için yürüyüşçüler İstanbul'dan ‘Kayyımlar gidecek biz kalacağız’ sloganları ile uğurlandı.  
 
Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) tarafından kayyım gaspına karşı İstanbul’dan Colemêrg'e gerçekleştirilecek İradeye Saygı Yürüyüşü’nün startı İzmir’den sonra İstanbul’da da verildi. Aralarında DEM Parti İstanbul milletvekilleri Çiçek Otlu ve Cengiz Çiçek ile Mersin Milletvekili Ali Bozan’ın da bulunduğu çok sayıda kişi gerçekleştirilecek yürüyüş için sabahın erken saatlerinde DEM Parti Kadıköy İlçe Örgütü önünde bir araya geldi. Ardından “Kayyum Defol” yazılı tişörtleri giyen kitle, gerçekleştirilecek yürüyüş öncesinde ilçe binası önünde basın açıklama gerçekleştirdi. 
 
‘Kayyım gaspına karşı mücadeleyi büyütüyoruz’
 
Burada konuşan DEM Parti İstanbul Milletvekili Çiçek Otlu, atanan kayyımla birlikte AKP iktidarı tarafından Kürt halkına irade tanımama mesajı verildiğini belirterek, “Kürt halkı olarak, Türkiye’de halklar ve emekçi sol hareketler olarak Kürt halkı ve iradesinin var olduğunu, Kürt halkının kendi statüsünü kazanmak için yaptığı bu mücadeleye sonuna kadar devam edeceğinin, hiçbir şekilde AKP faşist rejiminin baskılarına ve kayyım atamalarına boyun eğmeyeceğimizi Wan’daki büyük halk direnişiyle gösterdik. Bu kayyım atamasından sonra ’Hakkari için İstanbul ayakta’ şiarıyla başlattığımız DEM Parti İstanbul İl Örgütü’nün adalet nöbeti mücadelesi her gün büyüyerek sürmekte. İstanbul’dan Amed’e, Amed’ten İzmir’e, İzmir’den Samsun’a ve Şırnak’a kadar bütün halklar birleşerek AKP rejiminin kayyım gaspına karşı mücadeleyi büyütüyoruz” dedi. 
 
‘Yaşasın birleşik mücadelemiz’
 
İstanbul’dan Colemêrg’e gerçekleştirecekleri İradeye Saygı Yürüyüşü'ne değinen Çiçek, “Bu adalet yürüyüşü Kürt halkının iradesinin gasp edilmesine hayır demektir” dedi. Çiçek, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu yürüyüş emeğimize ve özgürlüğümüze sahip çıkma yürüyüşüdür. Bu yürüyüş Kurdistan’da ormanları yakarak halkımızı katleden AKP rejimine cevaptır. Bizi 1990’lı yıllardaki gibi zorla sürgün ederek, faili meçhullerle halkımıza yaşam hakkı tanımayanlara karşıdır ve belediyelerimize seçtiğimiz eşbaşkanlarımıza kayyım atayarak kimse bizi yıldıramaz. O yüzden İstanbul’dan Colemêrg’e yaşam hakkımızı belediyelerdeki irade hakkımızı savunmak için yürüyoruz. Belediye eşbaşkanlarımızı biz seçeceğiz. Bu adalet yürüyüşümüz devam edecektir. Kayyımlar gidecek biz kalacağız, yaşasın birleşik mücadelemiz.” 
 
Yola çıktılar
 
Açıklamanın ardından “Kayyımlar gidecek biz kalacağız”, “Bijî berxwedana Colemêrg” sloganları atıldı. Daha sonra İstanbul’dan Colemerg’e doğru gidecek 10 kişilik İstanbul yürüyüş grubu, partililer tarafından uğurlandı. Colemêrg’e kadar her kentte 10 kişilik yeni grupların dahil olacağı İstanbul yürüyüşü grubunun ilk durağı ise Ankara olacak.