DEM Parti’den birçok konferans ve miting kararı

  • 13:54 29 Haziran 2024
  • Siyaset
 
ANKARA - DEM Parti Çarşamba günü MYK toplantısında birçok karar alarak, ekonomik krize karşı “Ekmek ve Adalet” kampanyası başlatmaya karar verirken diğer yandan çeşitli konferanslar ve mitingler düzenleyeceğini açıkladı.
 
Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Merkez Yürütme Kurulu (MYK) üyeleri, 26 Haziran Çarşamba günü partinin genel merkezinde toplandı. MA’da yer alan habere göre MYK toplantısında, PKK Lideri Abdullah Öcalan üzerindeki tecrit başlıca gündemlerden biri olurken, geçim sıkıntısı ve kadın katliamlarına ilişkin bir dizi karar çıktı.
 
Ekonomik kriz için kampanya başlayacak
 
MYK’da asgari ücrete zam, emekli maaşları ve ekonomik krizin etkilerinin önümüzdeki dönemde partinin başlıca gündemlerinden olması kararlaştırıldı. MYK’de, bu konuda "Ekmek ve Adalet" adıyla bir kampanyanın startı verilmesine karar verildi.  Kampanya kapsamında, Mêrdîn’de "Tarım Mitingi" yapılacak.
 
Kadın örgütlenme konferansı
 
Kadın katliamları da toplantıda gündeme gelirken, kadın örgütlenmesine odaklanıldı.  
 
Buna göre; ilk olarak 13 Eylül'de Kadın Örgütlenme Konferansı yapılacak. Ardından 14-15 Eylül tarihleri arasında Merkezi Örgütlenme Konferansı yapılacak. Konferans için en kısa sürede partinin örgütlü olduğu illerde çalışmalar başlatılacak. 
 
Parti okulları
 
Toplantıda parti okullarına dair de bir çalışma yürütülmesi kararlaştırıldı. PM’nin parti okullarına dair yönetmenliği kabul etmesi halinde okulların açılacağı ve eğitim verilecek binaların belirlenmesi için partinin idari, hukuki ve istihdam birimleri devreye girecek. Eksiklerin giderilmesi halinde Eylül ayında Parti Okulları açılmaya başlanacak.  
 
Toplantıda “ittifak” tartışmaları da yürütüldü. “Demokrasi İttifakı” için çalışmaların sürdürülmesi gerektiğine vurgu yapıldı. Ayrıca MYK’nin de bu çalışmaları destekleyecek bir pozisyonda olduğu ve bu çalışmaların hızlandırılması için bizzat Eş Genel Başkanlar Tülay Hatimoğulları ve Tuncer Bakırhan’ın temaslarda bulunmasına karar verildi. Yine ilgili bir komisyonun kurulması kararlaştırıldı. 
 
Çocuk çalışmaları
 
Toplantıda 20 Haziran gecesi Amed ve Mêrdîn’de yaşanan yangının sonuçları üzerinde de uzun uzun duruldu. Özellikle çocukların bu süreçte ciddi zarar gördüğü ve bu zararın acil bir biçimde ortadan kaldırılması için partinin Çocuk Komisyonu'nun devreye girmesine karar verildi. Komisyon, bölgede bulunan sivil toplum örgütleri ile temas ve dayanışma halinde olacak. 
 
Diğer kararlar 
 
Toplantıda, Madımak ve Çorum katliamlarının yıl dönümüne dair planlamalar ele alındı. Bunun yanı sıra HEP Amed İl Başkanı iken katledilen Vedat Aydın’ın, Gezi Direnişi sırasında katledilen Ali İsmail Korkmaz’ın ölüm yıl dönümlerine ilişkin planlama yapıldı. 
 
Engelliler Komisyonu, 11-14 Temmuz tarihleri arasında Amed’te bir panel düzenleyecek. 13 Temmuz’da Zilan Katliamı'nın yıl dönümü dolayısıyla MYK’nin açıklama yapmasına karar verildi. Ayrıca 12-14 Temmuz’da yapılması planan Kadın Kordinasyon toplantısının İzmir’de yapılmasına karar verildi. Önümüzdeki süreçteki önemli gündemlere dair de planlamalar yapıldı.