İzmir’in ilçelerinde bir günde 18 yangın çıktı

  • 00:53 30 Haziran 2024
  • Ekoloji
 
 
İZMİR – İzmir’in ilçelerinde bir günde 18 yangın çıktı. Yangınlardan 11’i kontrol altına alınırken, 7’sine müdahale sürüyor. 
 
İzmir’in çeşitli ilçelerinde gün boyunca toplam 18 yangın meydana geldi. Bu yangınlardan 11’i kontrol altına alınırken, 7’sinde müdahale çalışmaları devam ediyor. Kentte 8 orman yangını, 8 kırsal alan yangını ve 2 makilik alan yangını meydana geldi. Yangınlara müdahalede toplam 11 uçak, 27 helikopter, 171 arazöz ve iş makinesi ile 972 personel görev aldı.
 
Kontrol altına alınan yangınlar
 
Menderes Şaşal, Urla Kuşçular, Menemen Koyundere, Tire Bülbüldere, Menemen-Manisa yolu, Çiğli Harmandalı, Bayraklı Çevre Yolu Tünel çıkışı ve Bornova Işıkkent’te yangınlar kontrol altına alındı. Bölgede soğutma çalışmaları sürüyor. 
 
Devam eden çalışmalar
 
Çeşme Germiyan ve Reisdere’de makilik ve zeytinlik alanda çıkan yangın kontrol altına alındı, soğutma çalışmaları sürüyor. Menderes Çamönü’nde ormanlık alandaki yangına karadan müdahale ediliyor. Bazı noktalarda yangın kontrol altına alındı, soğutma çalışmaları yapılıyor. Güvenlik nedeniyle bazı evler tahliye edildi. Selçuk ve Aydın Kuşadası Sınırı Arvalya’da ormanlık alanda çıkan yangına havadan ve karadan müdahale ediliyor. Yangına 4 uçak, 5 helikopter, 18 arazöz, 5 su ikmal ve 5 dozerle müdahale ediliyor. Bornova Çamiçi Mahallesi’nde makilik alanda çıkan yangına müdahale ediliyor. Ödemiş Birgi’de ise otluk ve makilik alanda çıkan yangına müdahale ediliyor.
 
İzmir’de yangınlara karşı verilen mücadele devam ederken, ekipler yangınların kontrol altına alınması için yoğun çaba sarf ediyor.