Zilan ve Sema anıldı

  • 19:24 30 Haziran 2024
  • Güncel
HABER MERKEZİ - TJA, özgürlük mücadelesinde yaşamını yitiren Zeynep Kınacı ve  Sema Yüce için Amed ve Wan'da anma etkinliği gerçekleştirdi.
 
Tevgera Jinên Azad (TJA), Amed’de özgürlük mücadelesinde yaşamını yitiren Zeynep Kınacı (Zilan) ile Sema Yüce’yi (Serhildan-Leyla) gerçekleştirdiği etkinlikle andı. Etkinliğe Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Muş Milletvekili Sümeyye Boz da katıldı. Çok sayıda kişinin katıldığı anma etkinliğinin gerçekleştirildiği salona Zilan’ın ve Sema’nın fotoğrafları asıldı. Fotoğrafların yanına güller ve mumlar konuldu. Etkinlikte Zilan ve Sema’nın yaşamları boyunca çekilmiş fotoğraflarının olduğu sinevizyon gösterimi yapıldı. Etkinlikte sık sık, “Şehîd namirin” sloganları atıldı.
 
Etkinlik, katılımcıların zılgıt, alkış ve “Şehîd namirin” sloganlarıyla son buldu.
 
Wan 
 
TJA), Wan’da Zeynep Kınacı'yı yaşamını yitirişinin 28'inci yıldönümünde andı. DEM Parti Wan İl binasının  bahçesinde gerçekleştirilen anmaya, DEM Parti il ve ilçe örgütleri, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP), Barış Anneleri Meclisi, DEM Parti Gençlik Meclisi ile birçok kişi katıldı. 
 
‘Biz ne dersek az kalıyor’
 
Demokrasi ve özgürlük mücadelesinde yaşamını yitirenler için bir dakikalık saygı duruşuyla başlayan anmada Caziye Duman, Zeynep’in yaşam mücadelesine değinerek, “Heval  Zilan, tarihte ilk fedai eylemi gerçekleştirdi. Zilan’ın eylemi ve nücadelesi karşısında saygıyla eğiliyoruz. Zilan, harekatın içerisinde büyük bir tarih yazdı. Biz ne dersek diyelim biliyoruz ki az kalıyor. Eylemini gerçekleştirdiği zaman çok büyük bir anlam ve cevapla gerçekleştirdi” dedi.
 
Konuşmanın ardından şiirler okundu ve program son olarak sinevizyon gösterimi ile son buldu.