ÖHD’den Şüheda Ronahi Çiftçi için açıklama

  • 23:00 29 Haziran 2024
  • Hukuk
 
HABER MERKEZİ – ÖHD, üyesi olan Av. Şüheda Ronahi Çiftçi’nin tahliye olduktan sonra hakkında yeniden yakalama kararı verilmesine  tepki gösterdi. 
 
Özgürlük İçin Hukukçular Derneği (ÖHD), 23 Şubat’ta tutuklanan ve dün tahliye edilen üyesi olan Av. Şüheda Ronahi Çiftçi hakkında yeniden yakalama kararı verilmesine ilişkin dijital medya hesabı X’te, bir açıklama yaptı.
 
‘Hukuka aykırı karar’
 
ÖHD, Ronahi’ye ilişkin kararın keyfi ve hukuka aykırı olduğunu belirterek, meslektaşlarının ve hukuk camiasının bu duruma sessiz kalmaması gerektiğini vurguladı. ÖHD, tüm meslektaşlarını mesleğe sahip çıkmak ve Ronahi ile dayanışma içinde olmak için ses çıkarmaya davet etti.
 
Dayanışma çağrısı
 
ÖHD'nin açıklamasında şu ifadeler yer aldı: "Meslektaşımız hakkında verilen tahliye kararı kesin bir karar olmasına rağmen, dosya savcısının yapmış olduğu itiraz sonucunda Ağır Ceza Mahkemesi tarafından meslektaşımız hakkında tekrar yakalama çıkarıldığı bilgisi avukatlarına iletilmiştir. Keyfi ve hukuka aykırı bu karara karşı tüm meslektaşlarımızı, mesleğimize sahip çıkmak ve meslektaşımız ile dayanışmak için ses çıkarmaya çağırıyoruz."
 
ÖHD, süreci yakından takip ettiklerini ve meslektaşlarının haklarını savunmaya devam edeceklerini belirtti.