‘Kayyıma geçit yok’ mitingine çağrı

  • 22:18 27 Haziran 2024
  • Güncel
İSTANBUL - İstanbul Emek, Barış ve Demokrasi Güçleri, Kartal Meydanı’nda kayyıma karşı gerçekleştireceği miting için Bakırköy ve Çatalca ilçelerinde esnaf ziyaret ve bildiri dağıtımı gerçekleştirdi. 
 
İstanbul Emek, Barış ve Demokrasi Güçleri öncülüğünde bulunan kadınlar, Colemêrg Belediyesi'ne kayyım atanmasına karşı 29 Haziran'da "Emeğimiz ve özgürlüğümüz için kayyıma geçit vermeyeceğiz" şiarıyla İstanbul Kartal Meydanı'nda miting düzenlenecek. Miting çalışmaları hız kesmeden devam ederken, Emek, Barış ve Demokrasi Güçleri’nden çok sayıda kişi Bakırköy Meydanı ve Çatalca’da esnaf ziyareti, semt pazarı ziyaretleri yaparak bildiri dağıtımı gerçekleştirerek halkı mitinge çağırdı.
 
Bakırköy
 
Emek, Barış ve Demokrasi Güçleri’nde yer alan kadınlar, Bakırköy Meydanı’nda bildiri dağıtımı yaparak halkı mitinge çağırdı. Kadınlar bildiri dağıtımı esnasında AKP iktidarının kadın düşmanı politikalarında dikkat çekerek, “İktidar yaşadığımız kentlerin en güzel yerlerini dirhem dirhem satarak doğal çevreyi rant uğruna talan ediyor. Bu talan politikasına karşı birlikte mücadele edelim” dedi.  
 
Çatalca
 
Çatalca’da yapılan bildiri dağıtımında “Kayyım defol” tişörtü giyilerek, yurttaşlara mitingin yeri ve saati konusunda bilgilendirme yapıldı. Semt pazarında yapılan esnaf ziyareti ve bildiri dağıtımında esnaf mitinge çağırıldı. 
 
Dağıtılan bildirilerde ise şu ifadelere yer aldı:
 
“AKP iktidarı sermayenin çıkarları doğrultusunda toplumun geniş kesimlerine dönül saldırıları devreye sokuyor. Emekçileri, açlıkla ölüm arasında yaşamaya mahkum ediyor. Kürt halkının haklı ve  meşru taleplerini bastırmaya çalışıyor. Emperyalistlerin çıkarları doğrultusunda haklara karşı saldırganlığı tırmandırıyor. Baskı, sömürü, gelecek kaderimiz değil. Emeğimiz, özgürlüğümüz  ve geleceğimiz için sermaye düzenine ve kayyım iktidarına karşı birleşik mücadeleyi büyütelim. Yaşasın işçilerin birliği. Emek Barış ve Demokrasi Güçleri olarak, 29 Haziran’da Kartal Meydanı’nda yapacağımız mitinge bütün halkımızı bekliyoruz.”
 
Esnaf ziyareti gerçekleştirildi
 
Pazar esnafına yapılan ziyaretinin ardından, ilçedeki esnaflar ziyaret edildi. Ziyaret sırasında esnaflar yaşadıkları ekonomik sıkıntılara dikkat çekti. Esnaflar, bildiri dağıtan Emek Barış ve Demokrasi Güçleri'ne başarılar dileyerek mitinge katılacaklarının ifade etti.