‘Muğla’yı yem etmeyeceğiz’

  • 22:27 27 Haziran 2024
  • Güncel
MUĞLA - Deştin ve Bayır'da yapmak istediği çimento fabrikası halkın mücadelesi tarafından engellenen şirketin ekolojistlere karşı karalama kampanyasına tepki gösteren ekolojistler, mücadele mesajı verdi. 
 
Muğla'daki ekolojistler, ekoloji mücadelesi yürüten aktivistlere yönelik yapılan karalama kampanyasına yönelik Menteşe Sınırsızlık Meydan'ında basın açıklaması yaptı. "Deştin Çayı özgür akacak. Köyümüz yeşil kalacak", "Muğla için çok geç olmadan yaşam alanlarımızı savunalım" ve "Yalanlarınız ve iftiralarınız sizde kalsın. Muğla ve doğa bizde kalsın" pankartları açılan açıklamaya çok sayıda yurttaş katıldı. Kitle meydana "Çimentocu şirket Muğla'yı terk et" ve "Deştin Çayı özgür akacak" sloganları ile girdi. 
 
Açıklamada Deştin Çevre Platformu Üyesi Haluk Özsoy, hukuki ve toplumsal anlamda hiçbir umudu kalmayan çimento şirketinin karalama ve iftira kampanyası başlattığını aktardı. Bu karanlık yöntemlerin Muğla'da sökmeyeceğini belirten Haluk, "Bildiğiniz üzere bu karalama kampanyasını yürütmek için kalemler satın aldılar, o satılık kalemlere buradan sesleniyoruz, belli ki sizin kendinize ve çocuklarınıza onurlu bir gelecek bırakmak gibi bir derdiniz yok. Yalnız şunu bilin ki bizler sizin çocuklarınıza da onurlu bir gelecek bırakmak için mücadele ediyoruz, etmeye de devam edeceğiz" dedi.
 
Mücadele mesajı
 
Haluk, "Kimsenin para olmadan doğayı, insanı, halkı, hakkı savunabilme ihtimalini bile inandırıcı bulmamaları çok normal. Kişi kendinden bilir işi. Bir insan karşısındakinin kafasının nasıl çalıştığını ancak kendi kafasının çalışma biçiminden hesap edebilir. Evet karşımızda gazeteler, gazeteciler satın alabilen bizi karalamak için, zehir fabrikasını kanunsuz biçimde de olsa kurabilmek için milyarlar harcayabilen, büyük ve kötü bir sermaye var. Ama şunu unutmayın, siz son model kalın zırhlarınızı, 2.5 metre boyunda dünyanın en pahalı kılıçlarınızı kuşanıp gelseniz de bir avuç köylü, yaşam savunucuları ve Muğla halkı, üzerindeki çaputlarla, evinde yaptığı küçük bir sapanla sizi alnınızın ortasından vurup devirdi, devirmeye de devam edecek" diye belirtti.
 
'Karanlığınızın Muğla’nın üzerine çökmesine izin vemeyeceğiz’
 
"Muğla'yı ne beşli çeteye ne faşizan karanlık sermayeye, ne de diğer kötülüklere yem etmeyeceğiz” diyen Haluk, şöyle devam etti: “Sizin karanlığınızın Muğla’nın da üstüne çökmesine ne yaparsanız yapın izin vermeyeceğiz. Biz mücadelelerimizde bir elin beş parmağı gibiyiz birbirine benzemeyen, boyu, ekonomik durumu, siyasi görüşleri, inançları, hayata bakışları farklı farklı olan beş benzemeziz, ama bu beş benzemez birlik olup yumruk haline geldiğinde yani halk ayrılıklarına değil aynılıklarına odaklandığında karşımıza devler çıksa bile yere getirmeyi çok iyi biliriz. Şimdi aynı mücadelemizde olduğu gibi beş benzemez parmağımızı bir edip yumruğumuzu sıkalım ve yeminimizi edelim."
 
Ardından söz alan Deştin köylüleri ve ekolojistler de kendilerine yönelik bu kampanyaların hedefine ulaşmayacağını ve doğa için mücadele etmeye devam edeceklerini vurguladı.