‘İradeye saygı nöbeti' 3’üncü gününde

  • 22:48 27 Haziran 2024
  • Güncel
COLEMÊRG - Colemêrg’te 3’üncü gününde devam eden “iradeye saygı” nöbetini Mûş ve Wan’dan gelerek eylemi devralan gruplar, sonuç alana dek mücadelelerinin süreceğini belirtirken halkı dayanışmaya çağırdı.  
  
Colemêrg’de, Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) yönetimindeki Colemêrg Belediyesi’ne kayyım atamasına karşı 25 Haziran’da “iradeye saygı” şiarıyla başlatılan nöbet eylemi üçüncü gününde devam ediyor. Kent merkezinde bulunan Belediye Halk Pazarı önünde süren eylemi, Wan’ın Westan (Gevaş) ve Mûş’in Milazgir (Malazgirt) ilçesinden gelen 2’inci grup devraldı. Nöbet alanına “Tecridi kıracağız, kayyımı göndereceğiz”, “Ne kayyım ne tecrit Kürt halkı için özgürlük”, “Belediyeler bizimdir gaspa izin vermeyeceğiz”, “Kayyım kıyımdır, kıyıma geçit yok” pankartları ve “İradeye saygı duy”, “Kayyıma hayır” ve “irade gaspına hayır” dövizleri asıldı.
 
Gece boyu süren eyleme çevrede bulunan gençler ve kadınlar ise ziyaretlerde bulunarak zafer temennisinde bulundu.
 
‘Mücadelemiz sürecek’ 
 
Kayyım zihniyeti yok olmadan ve kayyımların kentlerinden göndermeden eylemlerini sonlandırmayacaklarını belirten DEM Parti Colemêrg İl Eşbaşkanı Hümeyra Armut, “Eylemimiz sonuç alana dek direnişimiz kararlılıkla sürecektir. Kayyıma karşı eylemlerimiz sadece nöbet eylemiyle değil çeşitli birçok eylemle sürecek. Bu kentte bir irade ortaya çıktı ve herkesin bu iradeye saygı duyması gerekiyor. Kayyımlar kentlerimizden gitmeden mücadelemiz son bulmayacaktır. İrade gaspına karşı kendisini demokrasiden yana gören tüm halkımızı dayanışma göstermeye bekliyoruz” dedi. 
 
Dayanışma çağrısı 
 
Melezgir ve Westan’dan gelen ikinci grup adına konuşan DEM Parti Melezgir İl Eşbaşkanı Kemal Özer, kent halkıyla dayanışmak için geldiklerini belirterek, insanca bir yaşam sürdürmek ve irade gaspının ortadan kalkması için mücadelelerinin süreceğini belirtti. Kemal, Kayyım irade gaspı, baskısı ve irade zulmü son bulması talebiyle eylem sürdürdüklerini söyleyerek, “Colemêrg halkına çağrımızdır, irade gaspına karşı tüm eylem ve etkinlikleri daha kitlesel bir şekilde sahiplenmeleri gerekiyor. Colemêrg halkı yıllardır verdiği emeğine sahip çıkmalıdır. Eylemimiz kayyımlar gidene dek sürecektir. Dayanışma gösteren herkese teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.  
 
Konuşmaların ardından eylemdeki yurttaşlar seslendirdikleri Kürtçe ve Türkçe ezgilerle direnişe coşku kattı. Başlatılan nöbetin her gün gece boyu süreceği belirtildi.