Omaryan'a yangın söndürüldükten sonra helikopter geldi

  • 20:07 27 Haziran 2024
  • Ekoloji
MÊRDÎN - Sabah 06.00’dan bu yana Omeryan bölgesinde süren yangın köylülerin desteğiyle söndürüldükten sonra bölgeye Urfa Valiliği tarafından helikopter gönderildi.
 
Mêrdîn’in Nisêbîn ilçesi sınırlarında yer alan Omeryan kırsal bölgesinde sabah 06.00’da başlayan ve birçok bölgeye yayılan yangın söndürüldü. İtfaiye ekiplerinin köylülerin yardımıyla kontrol altına aldığı yangında binlerce dekarlık alan zarar gördü. 
 
Yanı sıra sabah saatlerinden bu yana Mardin Valiliği ve Nusaybin Kaymakamlığı ile helikopter gönderilmesine ilişkin iletişimde olan DEM Partili Nisêbîn Belediye Eşbaşkanı Gülbin Şahin Dağhan ile milletvekili Kamuran Tanhan’ın taleplerine çelişkili yanıtlar verilirken, talep de karşılanmadı. 
 
Yangın söndürüldükten sonra helikopter Urfa’dan geldi 
 
Gülbin Şahin Dağhan, yangının köylüler ile itfaiye ekiplerinin çabasıyla söndürülmesine dair emeği geçen herkese teşekkür ettikleri sırada havadan bir helikopter uçuşunun gerçekleştiğini aktardı. Gelen helikopterin ise Urfa Valiliğine bağlı helikopter olduğu belirtildi. 
 
İtfaiye ekipleri ile gönüllü köylülerden oluşan bir grubun motorlar ile yangının çıkabileceği bölgelerde nöbet tutacağı öğrenildi.