Colemêrg Belediyesi meclis üyeleri muhatap bulamadı

  • 13:23 24 Haziran 2024
  • Güncel
 
COLEMÊRG - Gündem maddelerini belirlemek ve toplantı kararı almak isteyen yerlerine kayyım atanan Colemêrg Belediyesi meclis üyeleri, Eşbaşkan Viyan Tekçe ile beraber, belediye hizmet binasında muhatap bulamazken, duruma tepki gösterdi. 
 
Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) yönetimindeki Colemêrg Belediyesi’ne 3 Haziran’da İçişleri Bakanlığı kararıyla kayyım atandı. Görevden uzaklaştırılan Belediye Eşbaşkanı Mehmet Sıddık Akış’a ise, 10 yıldır devam eden bir davada 19 yıl 6 ay hapis cezası verilerek tutuklandı. DEM Parti'den belediye meclis üyeliğine seçilen isimler ise 7 Haziran’da kayyım yönetimini reddeden bir deklarasyon yayınlayarak, belediye eşbaşkanvekilini seçti. Belediye meclisi, Belediye Eşbaşkanı olan Viyan Tekçe’yi belediye eşbaşkan vekili olarak belirledi. 
 
DEM Parti’nin Eşbaşkan ve Eşbaşkanvekili olan Viyan Tekçe beraberinde 12 belediye meclis üyesiyle ayın 1’inde yapılacak olan meclis toplantılarının gündemini oluşturmak üzere belediye binasına gitti. Meclis üyelerinin alacağı toplantı kararlarını sunmak üzere gittiği belediye de yetkili amirliklerin izinde olduğu gerekçesiyle muhatap bulunamadı. Halkın iradesiyle seçilen belediye eşbaşkan yardımcılarının ve meclis üyelerinin görev sonlandırılması üzerine çalışmaların devam ettiği belirtildi.
 
‘Muhatap bulamadık’
 
Yapılan görüşmeler sonrası muhatap bulunamaması ve konuya ilişkin Belediye Meclis üyesi Şaban Alkan, 9 günlük bayram tatilinin ardından görevlerini yapmak üzere belediye hizmet binasına geldiklerini söyleyerek, “Belediye hizmet binasını gasp eden kayyım dışında bir muhatap bulamadık” dedi. İrade gaspını tanımadıklarını belirten Şaban, her ayın başında belediyede olacaklarını ve geri adım atmayacaklarını söyledi. 
 
Meclis üyeleri, açıklama ardından tutuma ilişkin tutanak tuttu.