Tutsakların ‘özgürlük’ eylemi devam ediyor

  • 09:08 28 Haziran 2024
  • Güncel
 
HABER MERKEZİ - Tutsakların, Abdullah Öcalan’a özgürlük talebiyle başlattığı eylem devam ediyor. 
 
Siyasi tutsaklar, PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğü ve Kürt sorununun çözümü amacıyla başlattıkları eylemlerini sürdürüyor. Tutsaklar, mahkemeleri boykot ederek ve telefonla aile görüşmelerine çıkmayarak eylemlerine devam ediyorlar.
 
27 Kasım 2023 tarihinde başlayan bu eylemler, 4 Nisan itibariyle yeni bir aşamaya geçti. Tutsaklar, 4 Nisan’dan itibaren dönüşümlü açlık grevlerine ek olarak mahkemeleri boykot etme, telefon ve aile görüşmelerine katılmama kararı aldılar.
 
Açlık grevinin 130’uncu gününde yapılan açıklamada tutsaklar şu ifadeleri kullandı: "Açlık grevi eylemimiz, Önderliğimizin (Abdullah Öcalan) doğum günü olan 4 Nisan tarihi itibarıyla yeni bir aşamaya evrilmiştir. Tutsaklar olarak, ırkçı, ayrımcı ve faşist özellikleri belirgin olan, Kürt realitesi söz konusu olduğunda kendi yasalarını dahi tanımayan sömürgeci mahkemeleri boykot etme ve haftalık telefon ile aile ziyaretlerine çıkmama kararımız bu ihtiyacın bir sonucu olarak şekillenmiştir. 4 Nisan’dan itibaren 'Önder Apo'ya Özgürlük, Kürt Sorununa Demokratik Çözüm' hamlemizi, 'Önderliğimizle aynı koşullarda yaşama' şiarıyla mahkeme, aile ziyareti ve telefon görüşü boykotlarıyla sürdüreceğimizi kamuoyuna duyuruyoruz."