SGDF’de yeni yönetim seçildi

  • 18:13 23 Haziran 2024
  • Güncel
 
İSTANBUL – SGDF gerçekleştirdiği 11’inci Genel Kurulu’nda  yeni yönetimini belirledi.
 
Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SGDF) 11’inci Genel Kurulu’nu “Tarihimizle buradayız, gençliğin gücüyle geliyoruz” şiarıyla İstanbul Fatih'te bulunan İnşa Kültürevi'nde gerçekleştirdi. Çok sayıda siyasi parti, kurum ve kuruluşun katıldığı genel kurulun yapıldığı salona “Yaşasın kadın devrimimiz”, “Tarihimizle buradayız, gençliğin gücüyle geliyoruz”, “Bijî azadî, bijî sosyalîzm” pankartları asıldı.
 
‘Bu tarih bizim için okuldur’
 
Kurulda konuşan Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) Eş Genel Başkanı Özlem Gümüştaş, gençlik hareketlerinin önemli olduğunu belirtti. Gençlerin her alanda mücadeleyi yükselttiğini ifade eden Özlem, “Bu tarih bizim de tarihimiz. Bu tarih bizim için okuldur. Ayrıca mücadelemizi, Türkiye ve Kurdistan halkları başta olmak üzere nerede büyütmek, yükseltmek istiyorsak oranın ileri mevzisidir sosyalist gençlik” dedi.
 
‘33’ler burada’
 
Ardından Suruç Aileleri İnisiyatifi'nden Murat Budak konuştu. Murat, “33'ler fiziksel olarak burada bulunamasa da bu mücadele yolunda bizimleler. Bize düşen onların bize bıraktığı onuru taşıyabilmektir. Bu onuru taşımak için burada buluşmuş sosyalist gençliği, 11’inci Genel Kurulu'nuzu selamlıyoruz” sözlerini kullandı.
 
Birleşik mücadele
 
Ardından söz alan Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Gençlik Meclisi üyesi Onur Basmacı da “Mağduriyetlerin olduğu yerlerde itiraz etmek gerekiyor. Bugün o yüzden öncelikli olarak politik sınıf mücadelesinin belirleyicisi olduğu İmralı tecridinin sadece bir tecrit olmadığını görüyoruz. Orada bir direniş halinin olduğunu da görüyoruz. Bu tecridi sadece kavramının içerisinde sıkıştırmamak gerekiyor. Bu politik sınıf mücadelesini belirleyen İmralı tecridi ve Güney Kurdistan’da yükselen savaşla birlikte Türkiye ve Kurdistan’da derin bir yoksulluk, kadın kırımı ve toplum kırımına neden oluyor. Ayrıca özel savaşın yükselmesinin temeli olarak önümüze çıkıyor. Bugün SGDF kurulunun vesilesiyle Sayın Öcalan’ın öncü gücü olarak HDK’nin ve onu var eden başta SGDF ve bileşenleriyle birleşik mücadelenin ne kadar önemli olduğunu gördük” şeklinde konuştu.
 
Konuşmaların ardından yurt dışından kurula gönderilen görüntülü mesajlar izlendi. Daha sonra federasyonun 10’uncu dönem faaliyet raporu okundu.
 
Eşbaşkanlar seçildi
 
Kurulda yapılan seçimlerde SGDF’nin yeni eşbaşkanları Berfin Polat ve Müslüm Koyuncu oldu. Seçimlerden sonra kurul sona erdi.