DEM Parti: Felakete ilişkin derhal inceleme başlatılmalı

  • 15:47 21 Haziran 2024
  • Siyaset
 
 
ANKARA - DEM Parti Eş Genel Başkanları, çıkan yangınlara ilişkin yaptığı açıklamada, “Yaşanan bu büyük felaketin sebebinin açığa çıkarılması için derhal gerekli incelemeler başlatılmalı, yangından etkilenen köylülerin zarar ve ziyan tespiti yapılarak karşılanmalıdır” dedi.
 
Mêrdîn’in Şemrex (Mazıdağı) ile Amed'in Xana Axpar (Çınar) ilçeleri arasında dün akşam saatlerinde çıkan yangına ilişkin yazılı açıklama yapan Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Eş Genel Başkanları Tülay Hatimoğulları ve Tuncer Bakırhan, bölge halkına başsağlığı diledi.
 
‘Canlılar için veteriner görevlendirildi’
 
Belediyelerin ilk andan itibaren çalışma yürüttüğünün belirtildiği açıklamada, “Yangının yaşandığı ilk andan itibaren başta Diyarbakır, Mardin ve Van Büyükşehir Belediyelerimiz olmak üzere, çevre ilçe belediyelerimiz bütün olanak ve ekipmanlarını seferber edip yangına müdahale etmişlerdir. Yangın sonrasında ise bölgede yaşayan halkın temel ihtiyaçlarının karşılanması için belediyelerimiz kriz masası kurmuş, hızlıca mobil aşevi araçları ve yaşam çadırları gibi temel araç-gereçleri yangın bölgelerine ulaştırmıştır. Ayrıca yangından ciddi biçimde etkilenen canlılar için belediyelerimiz bünyesindeki veterinerler görevlendirilmiştir. DBP Eş Genel Başkanları, milletvekillerimiz, belediye eş başkanlarımız, il ve ilçe örgütlerimiz ile kent dinamikleri anında bölgeye hareket etmiş, halkımızla birlikte yangına müdahale etmiş ve halkımızın acılarına ortak olmuştur. Bundan sonraki süreçte de yurttaşların ihtiyaçlarının tespiti ve karşılanması konusunda belediyelerimiz üzerine düşen sorumlulukları yerine getirecektir” ifadeleri kullanıldı.
 
‘Derhal inceleme başlatılmalı’
 
Açıklamanın devamında şunlar kaydedildi: “Bölgeden gelen ilk bilgiler devletin yangına müdahale etmede geciktiği yönündedir. Öte yandan Diyarbakır Valiliği’nin yangının ‘anız ve örtü’ yangını olduğu yönündeki açıklamalarına, bu felaketi bizatihi yaşayanlar ve köylüler itiraz ederek yıllardır onarımı yapılmayan elektrik tellerinin yere düşmesinin yangına neden olduğunu ifade etmiştir. Yaşanan bu büyük felaketin sebebinin açığa çıkarılması için derhal gerekli incelemeler başlatılmalı, yangından etkilenen köylülerin zarar ve ziyan tespiti yapılarak karşılanmalıdır. Bunun dışında tüm halkımızı bu yangında zarar gören yurttaşlarımızla dayanışma içinde olmaya çağırıyoruz. Yangını konuştuğumuz şu saatlerde Ergani’de de büyük çaplı bir yangının çıktığını öğrenmiş bulunmaktayız. Duruma hızlıca müdahale edilerek ivedilikle kontrol altına alınması temennimizdir. Yangından etkilenen halkımızı asla yalnız bırakmayacağız; acımızı beraber yaşayacak, yaralarımızı birlikte saracağız.”