Jin Dergi’nin yeni sayısı yayında

  • 09:10 16 Haziran 2024
  • Kültür Sanat
 
HABER MERKEZİ - Jin Dergi bu hafta “Doğa-kadın sömürüsüne ekolojik yaklaşım” kapağı ile yayımlandı.
 
Haftalık olarak dijital ortamda yayın yapan Jin Dergi’nin 68’inci sayısı “Doğa ve kadın sömürüsüne ekolojik yaklaşım” kapağı ile okurları ile buluştu. Dergi, kadın ve doğa sömürüsüne karşı verilen mücadeleyi odaklanıyor. 
 
Kadın Zamanı Derneği üyesi Derya Aslan, “Kadının ve doğanın sömürülmesine karşı ekofeminizm” başlıklı yazısında, ekofeminizmin doğuşunu, amacını ve ilerleyişini ele alıyor.
 
“Kürdistan’da doğaya çevrilmiş namlu: Ekokırım” başlıklı yazısında Dîlan Bebleşîn, savaş ile oluşturulan ekolojik yıkımların boyutuna, doğayı gasp ve talan edenlere karşı doğayı savunanların örgütlenmesine dikkat çekiyor
 
Buhar Ewrîn, “Savaş ve Şiddetin Ekolojisine Karşı Toplumsal Ekoloji” başlıklı yazısında ekolojik ve çevreci kurumların inşa edilmesi ve bu konuda net program ve stratejilere duyulan ihtiyacı ele almaktadır.
 
Berivan Güneş, “Kimin kenti kimin kent hakkı?” başlıklı yazısında, ekolojik kentlerin önemine ve nasıl olması gerektiğine odaklanıyor.
 
Marijke Colle, çevirisine yer verdiğimiz “Feminizm ve ekoloji: Aynı mücadele mi?” başlıklı yazısında, yaşanan krize ekolojik bir çözüm sunulacaksa kadınların tutumunun, özen ve ihtiyatlılığını dünyaya yaymakla mümkün olacağına dikkat çekiyor.
 
Münevver Berk, “Kayyım rejimine karşı kadınların iradesi” başlıklı yazısında iktidarın Kürtlerin ve kadınların iradesine müdahale ederek gasp ettiği haklarına odaklanıyor.