Sinpaş, yasağa rağmen Marmaris’te çalıştırılıyor

  • 18:17 22 Mayıs 2024
  • Ekoloji
MUĞLA - Sinpaş’ın Marmaris’te verilen inşaat yasağına rağmen çalışmalarını sürdürdüğü öğrenildi. Marmaris Kent Konseyi duruma dair yazılı açıklama yaptı.
 
Marmaris Kent Konseyi, Sinpaş’ın yasağa rağmen inşaat çalışmalarını sürdürmesine dair yazılı açıklama yayınladı. Marmaris Kent konseyi yaptığı açıklamada, 16 Mayıs tarihinde inşaat alanına keşif için gittiklerini ve yürürlüğe giren inşaat yasağına rağmen Sinpaş’ın çalışmalarına devam ettiğini tespit ettiklerini belirtti. Açıklamada, “Bu durum üzerine 18 Mayıs tarihinde Marmaris yaşayanları olarak inşaat alanında bir protesto eylemi gerçekleştirmiş ve yetkilileri göreve davet etmiştik. Ancak Marmaris’i seven, kent haklarını dert edinen kişilerin tarafımıza ulaştırdığı görüntüler sonucu dün akşam Sinpaş’ın suçunu karanlığa gizlemeyi tercih ettiğini, yasa tanımaz cüretini sürdürerek inşaat çalışmasını durdurmadığını gördük” ifadelerine yer verildi.
 
‘Marmaris’e sahip çıkın’
 
Açıklamada, Muğla Valiliğinin, Marmaris Kaymakamlığının, Çevre Şehircilik Çevre Müdürlüğünün, Milli Parklar İlçe Müdürlüğünün, Liman Başkanlığının ve Marmaris Belediyesinin hiçbir şirketin, anayasadan, kurumlarının itibarından ve hukuk düzeninden daha üstün olamayacağını ifade edilirken bu kurumlardan Marmaris’e sahip çıkmalarını talep edildi.