Okula alınmayan öğrenciler Meclis gündeminde

  • 15:17 14 Haziran 2024
  • Siyaset
 
ANKARA - DEM Parti milletvekili Halide Türkoğlu, Kocaeli’de kıyafetlerinden dolayı mezuniyet törenine alınmayan öğrencileri Meclis gündemine taşıdı.
 
Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Amed Milletvekili Halide Türkoğlu, Kocaeli'nin Gebze ilçesine bağlı Kirazpınar Mahallesi'nde bulunan Alaettin Kurt Anadolu Lisesi'nde öğrencilerin “uygunsuz kıyafet” giydikleri iddia edilerek, içeriye alınmamasını Mili Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’e sordu. 
 
Bakanın yanıtlaması istemiyle şu sorular yöneltildi:  
 
“*Lise öğrencilerinin mezuniyet töreninde ‘Mezuniyet Komisyonu’ diye bir komisyona neden ihtiyaç duyulmuştur?
 
*Okul yönetimi, kız öğrencilerin mezuniyet töreninde ne giyeceklerini, nasıl giyineceklerine karar verecek yetkiyi kimden ve nereden alıyor?
 
*Kız öğrencilerin kıyafetlerinden dolayı mezuniyet törenine katılmasına engel olan form hangi amaçla hazırlanmıştır?
 
*Kız öğrencileri mağdur eden bu uygulamayı gerçekleştiren, söz konusu formu hazırlayan kişiler hakkında gerekli cezai yaptırım uygulanacak mıdır?
 
*Bakanlığınız tarafından 30 Mayıs 2024 tarihinde okullara gönderdiği 'Mezuniyet Günü Etkinlikleri Konulu Genelge' kapsamında mı hazırlanmıştır?
 
*Jandarma hangi gerekçe ve kaygı ile okulun kapısına barikat kurmuştur? Kız öğrencilerin kıyafetlerine karşı barikat kurmak değil midir?
 
*Toplumsal cinsiyet eşitsizliğini pekiştiren bu genelge geri çekilecek midir?”