Hukukçulardan Wan Barosu‘na İmralı başvurusu

  • 14:33 14 Haziran 2024
  • Hukuk
 
WAN - ÖHD Wan Şubesi, yaptığı açıklamada, İmralı Cezaevi'nde tutulan PKK Lideri Abdullah Öcalan ve diğer üç tutsağa yönelik tecrit politikasına karşı, Wan Barosu’na başvuruda bulundu.
 
Özgürlük İçin Hukukçular Derneği (ÖHD) Wan Şubesi, İmralı F Tipi Yüksek Güvenlikli Cezaevi’nde bulunan PKK Lideri Abdullah Öcalan ve Ömer Hayri Konar, Hamili Yıldırım, Veysi Aktaş’tan 38 aydan uzun süredir haber alınamaması üzerine basın açıklaması düzenledi. Wan Barosu Tahir Elçi Konferans Salonu’nda düzenlenen açıklamayı Özgürlük İçin Hukukçular Derneği (ÖHD) Wan Şubesi Eşbaşkanı Mehtap Işık okudu.
 
İmralı F Tipi Yüksek Güvenlikli Cezaevi’nde yıllardır süren tecrit politikasını hatırlatan Mehtap, PKK Lideri Abdullah Öcalan ve Ömer Hayri Konar, Hamili Yıldırım  ile Veysi Aktaş’tan 38 aydır haber alınamadığını ve mutlak bir iletişimsizlik hali olduğunu vurguladı. Mehtap, "35 barodan bin 330 avukat olarak Ocak ayında Adalet Bakanlığı’na başvuruda bulunduk. Ancak Adalet Bakanlığı’ndan bize olumlu veya olumsuz herhangi bir dönüş yapılmadı. Geçen 6 aylık süre içerisinde de yapılan başvurulara ilişkin yazılı bir dönüş yapılmadı. Buna ilişkin biz tekrar baroların harekete geçmesi için başvuruda bulunuyoruz.
 
Talebimiz tecridin kırılması
 
İmralı Hapishanesi’nde bulunan Sayın Abdullah Öcalan üzerinden uygulanan mutlak iletişimsizlik ve tecridin kırılması için, müvekkilimizle görüşülmesi ve mesleki faaliyetlerimizi yürütmek için bulunduğumuz barolara başvuruda bulunuyoruz. Barolardan bu yönde Adalet Bakanlığı’na başvuru yapmalarını ve gerekirse soru önergeleri vermelerini talep ediyoruz. Tecridin İmralı Hapishanesi’nde başlayıp tüm alanlara sirayet ettiğini görüyoruz. İçeride olan müvekkillerimizin sağlık sorunları ve ne yaşadıklarına dair bilgi alamamaktayız. Bu yüzden bu yaşanan temel hak ihlalinin yanı sıra müvekkil-avukat ilişkisinin ve aile ilişkisinin sağlanması için de temel talebimiz, İmralı Hapishanesi’nde sürdürülen tecridin kırılması ve müvekkilimizle görüşmenin sağlanması yönünde" şeklinde konuştu.