Ege’de 5 ilde orman yangını

  • 18:03 14 Haziran 2024
  • Ekoloji
HABER MERKEZİ - Ege'nin 5 ilinde çıkan orman yangınlarına havadan ve karadan müdahale edilirken, bir yangın söndürme uçağı Bafa Gölüne düştü. 
 
Muğla, Balıkesir, Denizli, Aydın ve Manisa'da ormanlık alanlarda yangın çıktı. Rüzgarın etkisiyle yayılan yangınlara havadan ve karadan müdahale ediyor. 
 
Aydın 
 
Aydın’ın Didim ilçesi Akyeniköy Mahallesi'nde zirai ve makilik alanda bilinmeyen bir nedenden dolayı yangın çıktı. Bölgede etkili olan rüzgarla birlikte yayılan yangına havadan ve karadan müdahale başladı. 
 
Muğla Orman Müdürlüğü'ne ait uçağın su almak için alçaldığı sırada Bafa Gölü'ne sert iniş yaptı, batmaya başladığı öğrenildi. Yapılan çalışmada Uçağın içinde bulunan personelin kurtarıldığı açıklandı.
 
Muğla 
 
Muğla'nın Milas ilçesi Kısırlar Mahallesi'nde de yangın çıktı. Yangına havadan ve karadan müdahalesi sürüyor. 
Menteşe ilçesine bağlı Gazeller Mahallesi’nde de kızılçam ağaçlarıyla çevrili ormanda yangın çıktı. Rüzgarın etkisiyle Denizli sınırına geçen yangının kontrol altına alınması için havadan ve karadan müdahale sürüyor.
 
Balıkesir 
 
Balıkesir’in İvrindi ilçesine bağlı Kınık Mahallesi yakınında bulunan ormanlık alanda yangın çıktı. Yangınının kontrol altına alınması için çalışmalar devam ediyor. 
 
Denizli 
 
Denizli’nin Babadağ ilçesi Yeniköy Mahallesi yakınlarındaki ormanlık alanda çıkan yangına karadan ve havadan müdahale ediliyor.
 
Manisa 
 
Manisa’nın Şehzadeler ilçesi Kalemli Mahallesi'ndeki ormanlık alanda çıkan orman yangınına havadan ve karadan müdahale başlatıldı. Alevler, rüzgarın da etkisiyle geniş alana yayıldı. Yangına, 1 helikopter, 18 arazöz, 10 su tankeri, 3 dozer, 6 itfaiye aracıyla müdahale sürüyor.
 
Mahalle sakinleri de söndürme çalışmalarına destek veriyor.