‘Tek tip müfredatın’ iptali için Danıştay’a başvuru yapıldı

  • 13:19 14 Haziran 2024
  • Hukuk
 
ANKARA - Müfredatı Geri Çekin Platformu, “tek tip müfredat” olarak tanımladıkları yeni müfredatın iptali için Danıştay’a başvuru yaptı.
 
Müfredatı Geri Çekin Platformu, yeni müfredatın Anayasa ve laikliğe aykırı olduğu gerekçesiyle Danıştay’a başvuruda bulundu. Başvuru öncesi  Platform, Danıştay’ın önünde basın açıklaması yaptı. 
 
Açıklamada söz alan Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim Sen) Genel Başkanı Kemal Irmak, Türkiye’de birçok kimliğin bir arada yaşadığını ve bu yönüyle özgün durumu olduğuna işaret ederek, daha önceki müfredatların bu yapıya uygun olduğunu, ancak şu anda hazırlanan ve kabul edilen müfredatın ise bu özgünlüğe aykırı olduğunu ifade etti. 
 
‘Yeni müfredat yeni olayları taçlandıracak’
 
Ensar Vakfı ve iktidar tarafından fonlanan ya da iktidara yakın olan, laik olmayan kurumlarda verilen eğitime ve buralarda yaşanan şiddet, taciz, tecavüz ve ölüm olaylarını da anımsatan Kemal, bu yeni müfredatın bu durumları taçlandırdığını belirtti.
 
Başvuru yapıldı 
 
Platform üyeleri ve avukatları daha sonra Danıştay’a geçerek, “tek tip” olarak nitelendirdikleri müfredatın iptali için başvuruda bulundu.