Ma Music Günleri sona erdi

  • 22:52 12 Haziran 2024
  • Kültür Sanat
AMED - Ma Music'in 6'ncısını düzenlediği müzik günlerinin finali yüzlerce kişinin katıldığı Koma Ma' konseri ile final yaptı.
 
Sanatçı Rênçber Ezîz'in anısına düzenlenen 6'ncı Ma Music Günleri, Amed Büyükşehir Belediyesi Sezai Karakoç Kültür ve Kongre Merkezi'nde Koma Ma'nın konseri ile final yaptı. Final etkinliğine Merdîn Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Devrim Demir ve yüzlerce yurttaş katıldı.
 
Final günü kayyımlara karşı yapıldı
 
Konser öncesi konuşan Ma Music yöneticilerinden Ferhat Ertaş, Ma Music 6’ıncı günlerini sanatçı Rençber Êziz adına atfen düzenlediklerini fakat Colemêrg Belediyesine atanan kayyımdan dolayı final gününü kayyıma atfen yaptıklarını dile getirirek şöyle konuştu: “Kayyımlardan önce vardık ve kayyımlardan sonra da var olmaya devam ediyoruz. Yaptığımız sanatla onlara cevap oluyoruz. Bu akşam dijital medyada kayyımalara tepki olarak hastag çalışması var. Ona da katılmanızı rica ediyorum. Kayyımları kabul etmiyoruz. Halkın iradesiyle seçilen belediye başkanına yapılan bu hukuksuzluk kabul edilemez.”
 
Koma Ma ile yurttaşlar keyifli vakit geçirdi
 
Koma Ma, Rençber Êziz’in şarkısıyla açılışı yaptı. Koma Ma sahnede çeşitli şarkılara yer verirken konseri dinlemeye gelen yurttaşlar da büyük bir coşku ile söylenilen şarkılara eşlik etti.
 
Plaket verildi
 
Konserin ardından Koma Ma’ya, Mezopotamya Kültür Merkezi’ne, Rençber Êziz’in ailesine ve Sanatça Organizasyon’a, Adar Bozaner’e  ve Devrim Demir'e plaket verildi. 
 
Plaketlerin takdim edilmesinin ardından etkinlik sona erdi.