'Hilvan 45 yıl sonra bir kez daha özüne dönecek'

  • 20:10 22 Mayıs 2024
  • Güncel
RIHA - 2 Haziran'da seçimlerin yenileneceği Curnê Reş’de  düzenlenen halk buluşmasına katılan DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları , “Biz tarihimizi, halklarımızın tarihini Hilvan başarısını 45 yıl sonra bir kez daha kendi özüne kendi halkına kendi gerçekliğine yakışır bir şekilde Hilvan’da büyük bir zafere imza atacağız" dedi.
 
Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, Riha Milletvekili Dilan Kunt Ayan, Curnê Reş Belediye Eşbaşkanları Garip Yeşil ve Serhan Paydaş, Tevgerên Jinên Azad (TJA) aktivistleri, Barış Anneleri ve çok sayıda yurttaşın katılımıyla Acemoğlu Petrol’de kitlesel olarak halk buluşması gerçekleştirildi. 
 
‘Biz tekrar belediyemizi alacağız’
 
Buluşmada konuşan Belediye Eşbaşkan Adayı Garip Yeşil, “Hilvan'da onların kalesini yıktık. Tabii bunlar büyük bir emekle oldu. Bildiğimiz gibi başkanlarımız Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ ağır cezalar aldı. Biz bu durumu kınıyoruz ve duruşları karşında saygıyla eğiliyoruz. Belediye halkın belediyesidir. Belediye Hilvan halkının evidir. Hilvan'daki emekçi ve çiftçi halkımız için çalışacağız. Bu emeğimiz varoluşumuz, geleceğimiz dilimiz ve kültürümüzdür. Biz tekrar belediyemizi alacağız. Hep birlikte başaracağız" dedi.
 
‘31 Mart’tan daha güçlü bir sonuca hazır mıyız?’
 
Ardından Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, söz aldı. Tülay, “Değerli Hilvan halkı, yine buradayız. Yine bir seçimle karşı karşıyayız. Hepinizi sevgiyle saygıyla selamlıyorum. Burada bizler bir kez daha seçim çalışması yapıyoruz ama bu seçimi bizden çalanlar, sandık yakarak çetevari yöntemlerle bu seçimi bizden alacaklarını zannedenler 2 Haziran’da büyük bir bozguna uğrayacaklar. Hilvan halkı 2 Haziran’da 31 Mart seçimlerinden daha güçlü bir sonuca hazır mıyız hep beraber?” diye sordu.
 
“Hilvan 45 yıl sonra bir kez daha özüne dönecek”
 
Tülay, “Biz tarihimizi, halklarımızın tarihini Hilvan başarısını 45 yıl sonra bir kez daha kendi özüne kendi halkına kendi gerçekliğine yakışır bir şekilde Hilvan’da büyük bir zafere imza atacağız” dedi ve ekledi: “Ama onlar yani sandıkları çalanlardan, sandıkları yakanlardan tutun da Ankara’da bu seçimin tekrarlanmasına karara bağlayan anlayış ve zihniyet tarihe şöyle geçecektir. Bunlar sandıkları bilerek yaktırdılar, halkın iradesini gasp ettiler, hırsızlık yaptılar, çetevari faaliyetler seçimi gasp etmeye kalktılar. Ama tarih de onları bu şekilde yazacak.” 
 
‘Hilvan’da yapılmayanları yapmak üzere geliyoruz’
 
 DEM Parti olarak Hilvan'da yapılmayanları yapmak üzere geldiklerinin altını çizen Tülay, “Bakın köy yollarına yol demeye bin şahit gerek. Şehir merkezinden bile gelirken yolların ne kadar berbat olduğuna hep beraber tanıklık ettik. Biz Dem Parti olarak Hilvan’ın yoluyla, temiz su şebekesiyle, tarım arazilerinin sulanmasıyla ilgili çalışmalar yürütmeyi görev addederek bir kez daha siz değerli Hilvan halkının iradesine talibiz” ifadelerini kullandı. 
 
‘Sandıkları gözümüz gibi koruyacağız’
 
Sandıklara çok dikkat edilmesi gerektiğinin altını çizen Tülay, “Şundan emin olun ki bizler o sandıkları gözümüz gibi koruyacağız. Her sandıkta görevlilerimiz dışında bir avukat arkadaşımız bulunacak. Hiç kimse o gün endişeye kapılmasın. Sandıklarımızı gözümüz gibi koruyacağız. Onların provokasyonlara seçim öncesi ve seçim günü varsa provokasyon hedefleri hepsini boşa çıkaracağız” dedi. 
 
‘Kadınlar hak ettiği hizmeti alacak’
 
Son olarak kadınlara seslenen Tülay, “Sizlerin burada mahrum olduğu belediye hizmetlerini bizler yerine getireceğiz. Nedir onlar?  Kadınlar için danışma merkezleri, kadınlar için eğitim kursları, kadınlara meslek edindirme kursları, kadınlar bilinç yükseltme ve sanat çalışmaları. Bütün bunları yerine getirmek için yapacağımız ilk iş Kadın Daire Başkanlığını kurmak olacak. Çünkü biz ‘jin, jiyan, azadi’ diyen bir anlayışın çocuklarıyız” diye konuştu. 
 
Buluşma, Sanatçı Kadir Çat’ın seslendirdiği şarkılar eşliğinde yurttaşların zılgıt ve halaylarıyla sona erdi.