Tülay Hatimoğulları'ndan belediyelere bayram ziyareti

  • 18:07 15 Haziran 2024
  • Güncel
RIHA - DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, Xelfetî, Pirsûs ve Hewag belediyelerine bayram ziyareti gerçekleştirdi. 
 
Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, 31 Mart yerel seçimlerinde DEM Parti'nin kazandığı Xelfetî (Halfeti), Pirsûs (Suruç) ve Hewag (Bozova) belediyelerine bayram ziyareti gerçekleştirdi. 
 
Hatimoğulları ve DEM Parti İl Eşbaşkanı Sema Aişeoğlu'nun içinde yer aldığı heyetin ilk durağı Xelfetî ilçesi oldu. Heyeti Xelfetî Belediye Eşbaşkanları Saniye Bayram ve Mehmet Karayılan'ın içinde yer aldığı kitle kapıda çiçekler ile karşıladı. Hatimoğulları, karşılama sonrası belediye hizmet binasına geçerek, emekçiler ile tek tek tokalaştı. Ziyaretten dolayı eşbaşkanlar heyete teşekkür etti. 
 
‘Sonuna kadar kayyımcı zihniyet ile mücadele edeceğiz’
 
Ziyarette konuşan Tülay, "Savaş ve kayyım politikalarını konuşmadığımız nice bayramları birlikte karşılarız umarım. Bir yerel seçim dönemini geride bıraktık. Kurdistan'da her yerde kararlılık ile çalıştık. Ama zorluklar bizim için bitmiyor. Halfeti'nin başarısı bizim açımızdan her yönünü ile anlamlı. Hilvan zaferimiz ardından 12 saat bile sevinmemize izin vermediler ve Hakkari'ye kayyım atadılar. Kayyım politikasının kimseye bir faydası olmadı. Sadece kayyım olarak atanan ve çevresinde bulunan yandaşların işine yaradı. Halka hizmet götüren belediyeler DEM Parti yönetiminde olan belediyelerdir. Eşbaşkanlarımızın halka en güzel hizmeti götüreceğine dair en ufak bir şüphemiz yok. Kayyım politikasının iflas ettiğini bugün sadece DEM Parti söylemiyor, her kesimden insanlar dillendiriyor. Herkes bu konuda hem fikirdir. Sonuna kadar kayyımcı zihniyet ile mücadele edeceğiz. Eşbaşkanlarımız ile halkın içinde süreci inşa edeceğiz" dedi. 
 
Pirsûs ve Hewag belediyelerine ziyaret 
 
Ardından heyet DEM Parti yönetiminde bulunan Pirsûs Belediyesi'ne geçti. Belediye Eşbaşkanları Müslüm Baran ve Ayten Kaya tarafından karşılanan heyet, belediye emekçilerini ziyaret ederek bayramlarını kutladı. Heyetin son ziyaret adresi DEM Parti yönetimindeki Hewag Belediyesi oldu. Heyeti belediye eşbaşkanları İsmail Yıldız ve Aygül Kapıkayalı karşıladı. Belediye emekçileri ile bayramlaşan heyetin ziyaretleri burada son buldu.